Елитният Олимпик Марсилия можеше да се превърне в най-голямото посмешище на 1/64-финалите за Купата на Франция. Европейският клубен шампион за 1993 г. имаше нужда от изпълнение на дузпи, за да се справи с аматьорите от Трелисак. 

Храбрият четвъртодивизионен тим удържа 1:1 цели 120 минути, но нервите на играчите му не издържаха при изстрелите от 11-те метра. На всичко отгоре марсилци бяха с доста голяма част от водещите си играчи, но въпреки това имаха огромни затруднения. 

Трелисак поведе още при първата си атака само след секунди игра. Абдулайе Диаби откри още в първата минута, но още в 20-та Димитри Пайе изравни за елитния тим. Този резултат се запази до края на редовното време, а за отбелязване е, че Марсилия остана с 10 души. 

В 90-та минута Хироки Сакаи получи втори жълт картон от състава на гостите и те трябваше да изиграят продълженията с човек по-малко. В тях нямаше опасни ситуации и всичко се реши след дузпи. В тях играчите на аматьорския тим изпуснаха на два пъти, докато марсилци бяха безпогрешни и продължиха напред. 

Другите елитни тимове имаха повече или по-малко затруднения, но се класираха на 1/32-финалите на турнира. А ето и какво се случи в неделните мачове от турнира за Купата на Франция: 

Бастия-Борго - Сент Етиен 0:3

Лориен - Брест 2:1 сл. пр.

Раон л'Етап - Лил 2:3

Реймс Сент Ан - Монпелие 0:1

Трелисак - Марсилия 1:1, 2:4 сл. д.

Диеп - Анже 1:3

Гранд Синт - Нанси 0:1

Омур-О - При ле Мезие 0:3

Ница - Фрежус Сен Рафаел 2:0

Саноа - Епинал 0:1

Валансиен - Дижон 1:2

Лимоне - Льо Пюи 1:1, 3:1 сл. д.