Монако се измъкна в последния момент в първия си мач от турнира за Купата на Франция. "Монегаските" домакинстваха на Реймс в един от малкото мачове, противопоставящи тимове от Лига 1 на 1/64-финалите, като успяха да изковат успеха в продължението на редовното време. 

Тимът от Княжеството надделя с 2:1, а в герой се превърна Балде Кейта. Бившият футболист на Лацио наниза и двете попадения за победителите, като цялата развръзка беше след почивката. Между головете му точен за гостите беше Няша Мунеци. Асан Камара изпусна дузпа за Реймс в 86-та минута и малко след това Монако ликува с успеха. 

След нулева първа част първото попадение падна малко след изтичането на час игра. Тогава Висам Бен Йедер с перфектен пас намери Балде Кейта на изгодна позиция и той не пропусна да открие резултата. Играчите на Реймс обаче не се предадоха. 

В 69-та минута Никола Льометр с перфектен пас намери Няши Мунеци и той възстанови статуквото в резултата. Гостите можеха да стигнат и до пълния обрат и да елиминират Монако, когато получиха дузпа в 86-та минута, но тогава Асан Камара беше неточен. 

Всичко приключи в последната минута на редовното време. Тогава Балде Кейта завърши хубава комбинация и спаси тима си от продълженията и го прати напред в надпреварата.