Централният защитник на Пари Сен Жермен Маркиньос отговори доста уклончиво на въпрос за бъдещето си в клуба. Бразилецът заяви, че при всички положения ще довърши сезона максимално концентриран, а после ще помисли какво ще прави с кариерата си оттам нататък.

21-годишният футболист не се наслаждава на много игрови минути под ръководството на Лоран Блан, който подчертано предпочита да залага на Тиаго Силва и Давид Луис в сърцето на защитата си. В даден етап от сезона дори се заговори за конфликт между Маркиньос и Луис, но информацията си остана непотвърдена.

В същото време Барселона проявява жив интерес към младока – при това още от времето му в Рома – и не е изключено през лятото между двата клуба да се стигне до споразумение.

„Моето бъдеще в Париж? За момента оставам тук, но мога да говоря само за настоящето“, коментира Маркиньос.

„Засега съм тук. Всички знаят, че в края на сезона е нужно да си направиш равносметка. Ще говорим за целите пред клуба и тези, които аз съм си поставил на самия мен. Точно сега се опитвам да бъда професионалист. Искам да си отвоювам мястото в състава и да играя редовно. Ще видим какъв ще бъде финалът на сезона. След това ще мислим“, допълни футболистът.

Маркиньос изигра точно 31 мача за ПСЖ във всички турнири през сезон.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS