Стана ясен клубът от Лондон, който иска да привлече в редиците си българската звезда Димитър Бербатов. Вестник "Сънди Стар" разкри, че става въпрос за Куинс Парк Рейнджърс. 

Мениджър на лондонския клуб е Хари Реднап, който отлично познава качествата на благоевградчанина. Той е подготвил оферта от 1 млн. паунда към настоящия клуб на бившия капитан на националния отбор - Монако. 

Според информацията на изданието, Рейнджърс са готови да плащат на Бербо същата заплата, която получава в момента при "монегаските". Вестникът твърди, че става въпрос за около 70 хил. паунда на седмица. 

В средата на седмицата вестник "Дейли Мейл" разкри, че лондонски клуб иска да купи българина. Някои родни медии погрешно написаха, че става въпрос за Тотнъм, въпреки че изданието не уточняваше за кой отбор става въпрос. 

В крайна сметка мениджърът на Бербо Емил Данчев разкри пред Гонг, че оферти за него няма и той няма намерение да сменя клубната си принадлежност. Но това беше преди да стане ясно, че Хари Реднап е готов да изпрати оферта за родната звезда. Трансферният пазар затваря на 2 февруари и дотогава може да има някакво развитие по тази тема. 

КПР в момента води люта битка за оцеляването си в Премиършип. Тимът на Хари Реднап е предпоследен в класирането с 19 точки, но има сериозни шансове да излезе над опасната зона. В същото време, Бербатов е обвързан с Монако до края на сезона, а напролет му предстои участие в елиминационната фаза на Шампионската лига.