Отборът на Лион постигна разгромна победа с 4:0 при визитата на състава на Ним в двубой от 17-тия кръг на Лига 1. Два от головете бяха дело на Мемфис Депай, докато с по един се отчетоха Йоаким Андерсен и Хосем Аоар. Любопитно беше, че съставът на Ним игра над 50 минути с двама човека по-малко на терена. 

Двубоят започна по възможно най-лошият начин за закъсалите домакини. Още в 5-та минута на срещата Тео Валс влезе много остро в единоборство в средата на терена, което беше веднага санкционирано от главния съдия с директен червен картон. 

Проблемите за Ним се увеличиха в 16-та минута. Бертранд Траоре беше съборен в наказателното поле и съдията посочи за 11-метров наказателен удар. Депай застана зад топката и с максимална доза елегантност отбеляза след изпълнение стил "Паненка". 

В края на полувремето надеждите на Ним претърпяха съкрушителен удар. Само в рамките на две минути Гаетан Пакез си изкара два жълти картона и респективно червен, за да остави отбора си с 9 души. 

През второто полувреме "хлапетата" на Руди Гарсия натсинаха педала на газта и стигнаха до изразителен успех. В 64-та минута Депай отново изригна. След избита топка Кени Тете подаде на холандския нападател и той с шут от въздуха от около 25 метра буквално разстреля Паул Бернардони за 2:0. 

Само 7 минути по-късно резултатът вече беше 3:0. След хубав диагонален пас на Мемфис Депай Хосем Аоар свали топката на гърди и след рикошет в бранител ударът му се превърна в попадение. 

Последният пирон в ковчега на Ним беше забит в 79-та минута. Централният бранител на гостите Хоаким Андерсен съзря възможност да стреля от около 25 метра и отново не остави никакви шансове на Бернардони, за да оформи крайното 4:0. 

По този начин Лион се изкачи до 5-та позиция в класирането, с актив от 25 точки след 17 мача. Ним, от своя страна, продължи затъването и вече се намира на 20-та позиция в класирането с ед 12 пункта.