Досегашният лидер в първенството на Франция Лион запази позицията си. "Хлапетата" прекъснаха серията си от хиксове и макар трудно, взеха победата над Нант в домакинството си на "Стад Жерлан" с 1:0. 

Единственото попадение падна едва в 68-та минута. Тогава точен беше Небил Фекир, след като първоначално топката беше насочена към Александър Лаказет, но в крайна сметка младото откритие на тима се разписа в ситуацията. 

Иначе мачът предложи много битка, а най-хубавите положения бяха изпуснати от Исмаил Бангура от състава на Нант и от Лаказет за Лион. Топреализаторът на Лион беше сменен малко след попадението си. 

С тази победа "хлапетата" сложиха точка на серията си от три поредни равенства, заради която преднината им на върха беше намалена. Нант пък остава в средата на таблицата с 33 точки. Тимът продължава да е на еднакво разстояние и от изпадащите, и от евротурнирите. 

В другия мач от 18:00 часа в Лига 1, опашкарите Реймс и Метц не излъчиха победител. Битката между тях завърши при нулево равенство, което не помага особено в битката за оцеляване. 

И все пак положението на Реймс е по-добро, като тимът вече събра 31 точки и се закрепи над чертата. Метц пък остава на дъното, макар да се изравни по актив с предпоследния Ланс, които имат по 22 точки.