Пари Сен Жермен победи Тулуза с 3:1 в мач от 26-ия кръг на френското първенство и излезе начело, поне временно.

Колективна акция на парижани в 27-ата минута доведе до първия гол във вратата на Тулуза. Пасторе нахлу отдясно, получи подкрепа от Ибрахимович в наказателното поле, шведът с пета чукна към Рабио, който стреля от границата на пеналта право във вратата – 1:0.

Само в рамките на две минути – между 31-ата и 32-ата, ПСЖ можеше да покачи резултата на два пъти, но се размина с нов гол.

Въпреки водачеството си, Пари Сен Жермен не бе особено убедителен преди почивката, като се задоволи с едно попадение.

Рабио реализира и второто попадение за домакините в началото на второто полувреме. Той оползотвори ниското центриране на Пасторе и покачи на 2:0 в 48-ата минута.

Три минути по-късно Тулуза върна един гол. След изпълнение на пряк свободен удар Бен Йедер с глава вкара и намали резултата на 2:1.

Парижани натиснаха и логично стигнаха до трети гол в 74-ата минута. Капитанът Тиаго Силва се пребори за една центрирана топка от фаул и с мощен удар с глава направи резултата 3:1.

Така поне временно Пари Сен Жермен излезе начело в класирането с 52 точки, но и с мач повече от втория Лион с 51 и третия Марсилия с 49. В неделя Лион приема Нант, а Марсилия гостува на Сент Етиен.