Отборът на Лион победи с 2:0 Метц в домакински двубой от 11-и кръг на Лига 1. И двете попадения на "Стад дьо Люмиер" паднаха в първата част бяха дело на Мемфис Депай и Муса Дембеле. 

Резултатът бе открит в 28-ата минута, когато Мемфис Депай завърши страхотния си индивидуален рейд с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле. Топката се промуши в долния десен ъгъл, а Александър Укиджа нямаше какво да направи. 

Само 5 минути по-късно Муса Дембеле удвои аванса на Лион, след като ударът му преодоля Укиджа. 

До края на първата част няамше по-опасни ситуации пред някоя от двете врати. 

Втората част обаче започна агресивно, след като Усем Ауар стигна до страхотно подаване и нанесе обещаващ удар от движение, но опитът му бе блокиран от бринятен плонж на Укиджа.

Само минута по-късно Лукас Тузар отправи мощен удар от воле, но Укиджа отново демонстрира добра проява и отрази удара. 

В 73-ата минута Муса Дембеле пое топката в празно пространство и я прати с удар в наказателното поле малко под напречната греда.

Десет минути по-късно Хабибу Мухамаду Диало пропусна да отбележи почетно попадение за Метц. Футболистът се промуши през защитата на Лион и се озова на стрелкова позиция, но опитът му бе отразен от Антони Лопес.

В последната минута от редовното време Фарид Булая се стрелна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе тежък удар, но Лопес запази мрежата си суха.

След победата Лион се намира на 12-а позиция в класирането с 13 точки в актива си, а Метц е предпоследен с две точки по-малко.

Ето резултатите от останалите срещи в Лига 1:

Лил - Бордо КР 3:0
/ 1:0 Бенжамен Андре 22', 2:0 Юсуф Язъджъ 62', 3:0 Люик Реми 90+1'/

Брест - Дижон КР 2:0
/ 1:0 Пол Ласне 49', 2:0 Денис Ба 52'/

Монпелио Анже КР 0:0

Реймс - Ним КР 0:0

Страсбург - Ница КР 1:0
/ 1:0 Адриен Томасон 23'/