Отборът на Лил победи с минималното 1:0 състава на Брест в първи двубой от 17-тия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение беше дело на стрелеца Виктор Осимен в средата на първата част.

Двубоят започна със страхотен натиск за „песовете“. В рамките на първите 12 минути с пропуски се отчетоха Джонатан Иконе и Омнисех, като стражът на гостите беше на висота.

Все пак неговата съпротива беше преодоляна в 16-та минута. Джонатан Иконе беше намерен с брилиянтен пас между линиите на Брест. Нападателят навлезе в наказателното поле и намери Осимен на границата на малкото наказателното поле, откъдето нигериецът нямаше как да сбърка за 1:0.

До края на първата част темпото се успокои, като единствено Джонатан Бамба получи шанс да отбележи, но изстрелът му от границата на наказателното поле беше неточен.

В началото на втората част натискът на Лил отново стана свиреп. Ренато Санчес, Шека и Джонатан Иконе изпуснаха страхотни шансове до 60-та минута, като вратарят на гостите имаше страхотен ден.

Постепенно шансовете пред вратата на гостите намаляха и самите те имаха своя сериозен шанс да шокират момчетата на Кристоф Галтие в 88-та минута. Ървин Кордона получи топката в наказателното поле, нагласи се добре и отправи хубав изстрел към вратата на Майк Менян, но стражът беше на висота, за да запази победата на своя тим.

По този начин съставът на Галтие остана на 3-то място в класирането на Лига 1, с актив от 28 точки. От друга страна, Брест остана 12-ти с 21 точки.