Отборът на Лил се изкачи на второ място в класирането във Франция, след успех с 1:0 над Бастия в 8-я кръг. Лил натрупа 15 точки и изпревари ПСЖ, който по-рано днес направи равен с Тулуза. Начело във временното подреждане остава Олимпик Марсилия, който има 16 точки и играе утре.

Единственото попадение, което бе и победно за Лил вкара 19-годишният Дивок Орики в 39-ата минута. Домакините доминираха през целия мач и успяха да поправят грешката от миналия кръг, когато загубиха от Ница. Съставът на Бастия пък остава със 7 точки в актива си във второто половина от таблицата.

Евиан победи Лориен с 2:0 като гост и взе глътка въздух в класирането, след като записа 7 точки. Резултатът бе открит още във 2-ата минута от Джакариджа Коне, а в 79-ата Седрик Барбоса реализира за 2:0 и премахна всички въпросителни около успеха на Евиан. Домакините от Лориен пък понесоха още един удар, след като в допълнителното време Валид Меслуб получи червен картон.

В друг двубой от този 8-и кръг във Франция Мец се справи с Реймс, побеждавайки с 3:0 като домакин. Тимът на Мец вече е на пета позиция с 14 точки във временното класиране, а Реймс остава в дъното. Хуан Мануел Фалкон откри в 50-ата минута, а в 70-ата Ахмед Каши вкара за 2:0. Третото попадение падна в третата минута на добавеното време, като Фалкон реализира втория си гол в мача след асистенция на Флоран Малуда. Гостите пък играха в дълъг период от мача с човек по-малко след втория жълт и съответно червен картон на Крис Мавинга в 65-ата минута, а в 87-ата червен картон получи и Матс Албек.

Монпелие победи Гингам с 2:1 и заема седмата позиция с 13 точки. Домакините поведоха в 48-ата минута чрез сенегалеца Сюлейман Камара. Гингам изравни в 83-ата, благодарение на попадението на Клаудио Бове, но футболистите на Монпелие реагираха мигновено и успяха да реализират победно попадение в 87-ата минута, дело на Виктор Монтано. И в тази среща не се размина без чернен картон, след като в 90-ата минута вратарят на Гингам бе изгонен.