Съставът на Лил пропусна възможността да измести Олимпик Марсилия от върха във френската Лига 1, след равенство 0:0 при домакинството си на Монпелие в 6-я кръг. Така Лил има 12 точки в актива си, а начело са Олимпиак Марсилия и Бордо с по 13 точки. Монпелие пък е четвърти с 10 точки до момента, след шест двубоя.

Лил няма загуба от началото на сезона във Франция, но не успя да повтори успеха си от последната среща с Монпелие през март, когато победи с 2:0. Монпелие пък не можа да дублира победата си от предишния кръг, когато надви Лориен с 1:0 като домакин.

Домакините превъзхождаха съперника през целия мач, но така и не стигнаха до попадение. В 23-ата минута Джонатан Делаплейс отправи опасен удар с десния крак от ъгъла на наказателното поле, но топката прелетя вляво от вратата.

В последните минути гостите също имаха възможност да отбележат, като в 81-ата минута Сюлейман Камара стреля с глава отляво на вратата, но високо над гредата. Минута по-късно съотборникът му Даниел Контре също отправи удар с глава, но отново над вратата на Лил.

Довечера са мачовете: Ланс – Сент Етиен, Монако – Гингам и ПСЖ – Олимпик Лион.