Отборите на Лил и Рен не успяха да се победят, завършвайки 1:1 в пореден двубой от 1-вия кръг на френската Лига 1. 

Двубоят започна в изключително спокойно темпо, като и двата тима си личеше, че все още не са в перфектен ритъм след много дългата пауза от футбола във Франция. В средата на частта обаче действията на терена се активизираха. 

В 35-та минута Саша Бойе си изкара глупав червен картон, оставяйки състава на гостите рано-рано с 10 души. От това не закъсняха да се възползват домакините, след като Джонатан Бамба откри резултата в 40-ъа минута, след хубаво подаване на Шека. 

Две минути преди края на частта обаче численото равенство на терена беше възстановено. Левият бранител на "песовете" Реинилдо Мандава влезе изключително грубо в краката на крилото на гостите Рафиня и главният съдия не се поколеба да покаже директен червен картон. 

През второто полувреме момчетата на Жулиен Стефан излязоха преобразени и натиска им доведе до логичен резултат в 74-та минута. След изпълнение на ъглов удар младата звезда Едуардо Камавинга успя да отклони топката на първа греда, а на втора Дамиен Да Силва успя да я прати отвъд плонжа на Майк Менян за крайното 1:1.