Нападателят Андре-Пиер Жиняк няма да поднови договора си с Олимпик Марсилия. Таранът е сред основните футболисти на френския гранд, но ръководството не може да си позволи да му плаща повече заплатата, пишат медиите в страната. 

Затова от "Стад Велодром" са му обявили, че от януари може да започне да си търси нов отбор. Контрактът на френския национал е само до края на кампанията и от зимата ще може да подпише предварителен договор като свободен агент, с който отбор прецени. 

В момента годишното възнаграждение на Жиняк е 3.6 млн. евро. Въпреки че е основният играч на марсилци, шефовете в прав текст са му казали, че повече не могат да си позволят голямото му възнаграждение. 

Те вече имат и заместник за момента, в който нападателят си тръгне, независимо дали ще е през зимата или след края на сезона. Това е Мичи Батшуяни, който беше купен от Стандард Лиеж през лятото. 

Иначе Жиняк е добре познат по родните терени. Той беше част от състава на Тулуза, който отстрани ЦСКА в турнира за Купата на УЕФА през 2007 г. Тогава той отбеляза изравнителното попадение за французите на "Армията" в 96-та минута, което изхвърли "червените" от надпреварата.