Късен гол на Андре-Пиер Жиняк спаси Олимпик Марсилия от трета поредна загуба, и донесе точка на тима си, след 1:1 при гостуването на Реймс.

Двата отбора влязоха в мача един зад друг в класирането, и останаха така и след него. Марсилия е с 44 точки, а Реймс има 43.

Антоан Дево откри резултата за Реймс в 67-та минута, а Жиняк се разписа в 80-та за гостите.

Иначе двата отбора бяха много равностойни, като положения имаше и пред Агаса, и пред Манданда. Марсилия бе с една идея по-точен в завършващата фаза, но домакините успяха да поддържат добра координация в защита, и не позволяваха да се стигне до вратата им.

Стражът Агаса бе блестящ в рамката си, и спаси няколко удара на Жиняк, преди от другата страна Дево да засече с глава центриране на Флойд Айте, за 1:0.

Жиняк все пак стигна до 13-я си гол за сезона, и донесе равенството, като добави един страхотен пас на Андре Аю на далечната греда в 80-та минута.

В заключителните 10 минути от срещата, и двата отбора имаха шанс да стигнат до победата, но удар на Гаетан Курте с глава мина покрай гредата, а пак Жиняк с мощно воле не намери очертанията на вратата.