Старши треньорът на Олимпик Лион Клод Пюел призова своите футболисти да играят по-атакуващо, за да успеят да наваксат изоставането си от Байерн Мюнхен в полуфинала на Шампионската лига. Целта на специалиста е момчетата му да подходят по-позитивно към реванша, въпреки че губят с 0:1.

„Трябва да спечелим с два гола разлика, така че трябва рискуваме,” каза Пюел на пресконференцията преди мача. „Байерн е отбор със самочувствие, и имат причина за него, защото доминираха в първата среща. Нека имат самочувствие, те успяха да ни накарат да се защитаваме,” добави той.

Пюел наблегна на факта, че Лион трябва да е еднакво съсредоточен и в двете фази на играта, защото няма на сметката си гол на чужд терен. „Според мен, са ни нужни поне два безответни гола, така че трябва да действаме еднакво във всички зони,” обясни наставникът. „В Европа балансът не се намира лесно, но футболистите ми са го правили преди. Знам, че ще е трудно.”

„Нямаме търпение да дойде този мач,” завърши накрая с признание Клод Пюел. „Трябва да сме наистина концентрирани, но аз съм уверен, че можем да победим всеки отбор в Европа. Не се страхуваме от съперниците си. Знаем, че Байерн има проблеми с контузии, но също така има достатъчно добри играчи, да ги заместят. Ние ще си играем нашата игра, няма да е както в първата среща.”