Вратарят Кейлор Навас уверено крачи към Париж и преминаване в ПСЖ, след като заяви желанието си да продължи футболната си кариера далеч от Мадрид.

След като стана ясно, че Тибо Куртоа ще бъде първи избор за „Лос Бланкос” за сезон 2019/20, 32-годишният костариканец бе принуден да потърси нови възможности, далеч от „Бернабеу”.

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел има нужда от опитен вратар с качества в преследване на така мечтаната титла от Шампионска лига. Със своя триумф с Реал Мадрид в три последователни години, Навас със сигурност отговаря на изискванията на германския треньор и катарските собственици на „парижани”.

Според вестник „Марка”, шампионите от Лига 1 са постигнали споразумение за Навас още в края на миналия сезон, но от Реал Мадрид възпрепятствали този ход, искайки такса от 20 млн евро. Това, съчетано с раздялата на спортния директор Антеро Енрике с ПСЖ, спряло операцията по привличането на вратаря.

След като Навас изрази желанието си да си тръгне, а Реал Мадрид прие решението му, процесът по привличането на вратаря отново е активен.