Студената война между нападателите на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович и Единсон Кавани предложи поредния си епизод, който бе иницииран от уругваеца. Отдавна се знае, че между двамата има спор кой да води атаката на клуба, а преди днешния четвъртфинален мач от Шампионската лига срещу Манчестър Сити Кавани определи Марко Верати за най-класния си съотборник.

На този етап раздялата между Златан и ПСЖ през лятото изглежда неизбежна, тъй като договорът на шведския национал изтича в края на кампанията. Кавани години наред искаше неговото място на върха на атаката, но блестящата форма на 34-годишния Ибрахимович караше треньорите да го поставят на алтернативни позиции. Не е изключено и Кавани да напусне тима, щом сезонът приключи, както и самият той намекна.

Кавани влезе в открит конфликт с Блан

Затова бившият ас на Наполи не се притесни да отправи похвали към Верати, които обаче по-скоро приличат на „камъни в градината“ на Ибрахимович. „Верати е феноменален и може да играе за всеки отбор в Европа. Той е най-добрият съотборник, когото съм имал – не само заради начина, по който играе, но също така и заради поведението си извън терена“, каза Кавани.

„Той е добър човек, много оптимистичен и винаги играе с класа. Ако продължава да работи така, ще се превърне в един от най-добрите в целия свят. Чест е да играя с него.“

„Мой трансфер? Винаги има слухове, че ще се махам. Мога да кажа само, че имам договор за още 2 години с ПСЖ и искам да го уважа. Много неща могат да се случат и повечето не са под мой контрол. Всичко зависи от това как ще завършим сезона и какви решения ще вземе ПСЖ през лятото“, добави Кавани.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS