С напредването на възрастта, звездата на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович все по-често е питан какви са плановете му занапред и кога смята да сложи край на кариерата си. Наскоро той беше обявил 30 юни 2016 г. за въпросната дата. 

Тогава изтича договорът му с френския първенец и се очакваше шведът да сложи точка. Но сега плановете му изглеждат по-различни, макар че Ибра не обяви конкретна дата пред медиите в родината си. 

"Този Златан, който виждате днес, е най-добрият Златан, който е играл. Всеки сезон опитвам да надграждам играта си и да ставам по-добър. Когато няма да мога повече да се развивам и да ставам по-добър, тогава ще спра", сподели нападателят. 

Наскоро се появиха информации, че той може да премине в Рома след края на авантюрата си във Франция след година и половина. На Апенините Ибрахимович е носил екипите на Милан, Интер и Ювентус, с които има шест титли на страната. Но явно кариера в четвърти италиански тим не му е по вкуса. 

"Няма да играя в Рома, избийте си го от главите. Някакъв човек написал, че ще отивам там, а подобно нещо няма. Щастлив съм в Париж и ще остана тук още поне година и половина. След това ще видим, но ви казвам, че тази история за Рома е измислена. В Серия А няма да се връщам", сподели още Ибра.