Тиери Анри е световен и европейски шампион с националния отбор на Франция, печелил е всякакви титли на клубно ниво, както и Шампионската лига, но това, което направи с екипа на петлите срещу Ирландия изглежда завинаги ще остави черно петно върху името му.

Любопитен факт, че този път ударът по Анри след играта му с ръка в баража за Мондиал 2010 идва от спонсорите му от „Жилет”. Французинът, заедно с тенис величието Роджър Федерер и голф легендата Тайгър Уудс, е рекламно лице на световноизвестната компания за продукти за бръснене.

В английската версия на сайта „Шампионите на Жилет” Тиери Анри позира заедно с Федерер и Уудс, като е хванал с ръка футболна топка.

Поразяваща обаче е френската версия на рекламната страница, в която ръката на Анри изглежда като изрязана на „Фотошоп” и вкарана в джоба му, като топка вече липсва. В същото време Роджър Федерер и Тайгър Уудс са абсолютно същите като в английския сайт, все още държейки ракета за тенис и стик за голф.

След срамната проява на Тиери Анри, която класира Франция на Мондиал 2010 за сметка на Ирландия, фенове на футбола от цял свят се надигнаха срещу потъпкването на феърплея и по всякакъв начин се опитват да осмеят Анри. Вече се появиха много колажи с образа с нападателя на Барселона, както и компютърна игра - „Вкарай с ръка на Ирландия”.