Легендарният футболист Ерик Кантона също си позволи да коментира ситуацията около Тиери Анри и мача на Франция с Ирландия. Той дори стигна по-далеч, като разкри, че би ударил „хандбалиста”.

„Това, което ме шокира най-много не беше играта с ръка. Това, което ме втрещи беше, че в края на мача пред телевизионните камери този футболист отиде до играч на Ирландия, за да го утеши, след като току-що ги беше прецакал”, категоричен бе Кантона.

Кантона не може да повярва, че Анри е проявил подобно лицемерие след баража, след като е седнал до Ричард Дън. Малко преди това той асистира с ръка за Уилям Галас, благодарение на което Франция се класира за Мондиал 2010.

„Ако аз бях на мястото на ирландеца, това щеше да продължи само 3 секунди”, намеквайки, че би ударил Тиери Анри заради постъпката му.

В петък ирландската футболна федерация отправи директен апел към френската футболна федерация вторият мач от баражите за Мондиал 2010 да се преиграе след играта с ръка на нападателя на "петлите" Тиери Анри при решаващия гол на защитника Уилям Галас.

ФИФА отхвърли жалбата, но ирландската федерация се надяваше, че световната футболна централа може да промени мнението си, ако Франция се съгласи да преиграе втория мач от баражите за Мондиал 2010. Това обаче така и не се случи, поради което „петлите” ще играят на финалите в ЮАР.