Ница преодолява все повече тежкия си старт на сезона, записвайки втора поредна победа. Тя дойде в дербито от началото на 5-ия кръг на Лига 1 срещу Рен като домакин, а в този мач отново не участва голямата звезда на "орлетата" Марио Балотели, който има проблем с килограмите и лекува контузия. 

Домакините имаха доста късмет, за да стигнат до трите точки. Те изоставаха с 0:1 по-малко от четвърт час преди края, но сътвориха обрата. А трябва да са доволни и че в самото начало гостите пропиляха с лека ръка и дузпа. 

Този мач започна равностойно, а в първата по-опасна ситуация се стигна и до въпросната дузпа. В 18-та минута Адриен Тамезе повали в наказателното поле съперник и реферът без колебания посочи бялата точка. От 11-те метра Бенжамен Бурижо обаче стреля право в обсега на вратаря и пропиля страхотния шанс за Рен. 

До почивката на практика нямаше нищо толкова интересно, като освен няколко далечни удара и няколко опасни центрирания и пред двете врати, нямаше какво толкова да се отбележи. Но за сметка на това втората част беше много интересна. 

В 58-та минута гостите от Рен поведоха в резултата. Тогава при една бърза атака Ромен дел Кастийо, който миналата седмица игра срещу младежите на България в европейска квалификация, навърза защитата на съперника и стреля от дистанция. Топката рикошира в крака на Маланг Сар, излъга вратаря и така футболистът на Ница си отбеляза автогол. 

Но вместо да рухнат след тази развръзка, домакините вдигнаха оборотите и тръгнаха да търсят пълния обрат. В 67-та минута Мизиан Маолида тресна дясната греда, но натискът на "орлетата" все пак даде резултат. Това се случи в 77-та минута. 

Тогава при едно разбъркване Алан Сен-Максемен се оказа на подходящото място в подходящото време и прониза мрежата на бретанците, за да направи резултата 1:1. Но това далеч не беше всичко в този вълнуващ мач, напротив. 

В последната минута на редовното време Мизиан Маолида получи топката отляво на наказателното поле, намери пред пеналтерията Пиер Лее Мелу и той с прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл на вратаря направи резултата 2:1 и остави трите точки в Ница. 

След тази развръзка и двата тима окупират здраво средата на таблицата и имат еднакъв актив от по 7 точки.