Отборът на Ница постигна много ценна победа във френската Лига 1, след като надви с минималното 1:0 като гост на Лион. Алан Сент-Максимен бе точен за гостите в 50-тата минута, а попадението му направи разликата.

Срещата бе дебютна за бранителя Джейсън Денайър, който акостира на „Групама” от Манчестър Сити, както и първи стартове за Марио Балотели  за Ница и Набил Фекир за Лион. „Хлапетата” със сигурност могат да съжаляват, че не победиха, а вратарят на Ница Йоан Кардинал се представи вездесъщо, за да донесе трите точки на отбора от Лазурния бряг.

Първата част на „Групама Арена” представи сериозен интензитет, но голове нямаше. Набил Фекир можеше да открие в третата минута, но ударът му мина встрани.

120 секунди по-късно Тусар стреля от разстояние, но вратарят на Ница улови. Ферлон Менди също се нагърби и стреля от средна дистанция, но Валтер Бенитес улови.

В 14-ата Набил Фекир бе изведен, а той върна към Лука Тусар. Последният стреля от сериозно разстояние, но край десния страничен стълб на Бенитес.

До края на полувремето сериозни опасности нямаше, като само Мартен Терие блокира опасен изстрел на Балотели, за да предотврати гол за домакините.

Алан Сент-Максимен бе изведен зад защитата на Лион в 48-ата минута, но нацели напречната греда.

Три по-късно обаче бе безпогрешен. Нападателят отправи изстрел, а с помощта на рикошет, топката попадна зад гърба на Антони Лопес – 1:0 за Ница. В 55-ата минута Набил Фекир стреля с левия крак, но ударът бе отразен.

Набил Фекир пък нацели гредата малко по-късно, а Бертранд Траоре също пропусна. В 71-ата минута Набил Фекир стреля мощно с левия, но отново Бенитес потуши мераците на Лион.

В 86-ата минута Бенитес направи феноменално двойно спасяване. Малуар подаде към Траоре, който стреля с глава, но Бенитес някак отрази топката, а последва топовен шут на Набил Фекир, но Бенитес отново някак улови.

По този начин Лион остана на пето място с 6 точки, докато Ница регистрира първа победа през тази кампания и вече е на 14-о място с 4 точки.