Феновете на Гингам ще празнуват тази вечер. Техният любим отбор взе битката за Бретан с местния съперник Рен с 1:0 като гост, при това при изключително драматичен начин. 

Единственото попадение в тази битка падна в продължението на редовното време и отприщи страхотни емоции сред играчи и фенове на победителите. А героят беше конгоанецът Йени Н'Гбакото. 

Мачът предложи много битка и малко зрелище, но все пак имаше и интереси моменти пред двете врати. Никола Бенезе удари греда в полза на Гингам в 11-та минута, а четири минути след това Исмаила Сар отвърна за Рен с хубав изстрел, но вратарят спаси. 

Бенжамен Бориго и Вахби Хазри изпуснаха хубави възможности за домакините до края на полувремето и в крайна сметка попадение преди почивката така и не падна. Развръзката остана за втората част. 

В нея и двата тима имаха шансове, като Джордан Икоко изпусна сам срещу вратаря за Гингам, а същото, но на два пъти, направи Диафра Сако от Рен и в крайна сметка се стигна до драматичната развръзка. 

В 92-та минута Рен се провали при едно статично положение и позволи на съперника да направи бърза атака. И при Йени Н'Гбакото се озова на стрелкова позиция, прехвърляйки вратаря от около 20 метра с прецизно изпълнение. 

След тази развръзка Гингам изпревари Рен в класирането и вече е 9-и с 32 точки. Домакините от този мач са на следващата позиция с точка по-малко.