Отборът на Нант постигна победа с 3:0 над Гингам в мача от 23-ия кръг на Лига 1. „Канарчетата“ демонстрираха по-стабилна игра, особено в защита, като успяха да се възползват и разкрили се пред тях възможности.

Попаденията за успеха бяха дело Адриен Томасон, Емилиано Сала и Санти Нгом, който отбеляза дебютно попадение с екипа Нант.

Нант влезе по-добре в мача, а в 21-ата минута дойде и първата по-интересна ситуация. Ронжие открадна една топка в средата на терена, след това изведе добре Сала, който обаче пропусна.

В 50-ата минута Диало влезе грубо в краката на Томасон, но получи само жълт картон.

„Канарчетата“ излязоха напред в резултата в 61-ата минута. Качаниклич бе изведен отдясно, той със сетни сили стигна до топката и върна на границата на пеналта. Там Сала остави на Томасон да стреля и той без грешка откри за 1:0.

В последните минути на мача Сала излезе сам срещу вратаря, но изпусна. Малко след това Ронжие излезе на нелоша позиция, но не успя да покачи.

Съдията видя игра с ръка на Мустафа Диало в наказателното поле и посочи бялата точка в 85-ата минута. От 11-те метра топката си заложи Сала и оформи 2:0.

Класиката направи Санти Нгом, който в миналото имаше кратък престой в Левски. Той реализира в 93-ата минута.

Със спечелените точки Нант събра актив от 37 и е пети в класирането. Гингам е девети с 27.

Ето и още резултати:

Анже – Амиен 1:0

Метц – Ница 2:1

Сент Етиен – Каен 2:1

Тулуза – Троа 1:0