Защитникът на Франция Уилям Галас обвини треньора Раймон Доменек за провала на Мондиал 2010, където петлите отпаднаха още в груповата фаза, а тимът бе разтърсен от вътрешни скандали.

„Ако това беше фиаско, то има причини за него” - заяви Галас - „За мен не е нужно да се вдига завесата за причините - те са в треньора.”

„Реалният проблем е наставникът. О’кей, аз не бях добър, ние не бяхме добри, но треньорът не беше дори на това ниво. Бях ужасен от това, че не играем с двама нападатели.”

„Дори тренировъчните занимания не бяха на нивото, на което трябва да бъдат. Може да имаш най-добрите играчи в света в твоя тим, но ако нямаш треньорът, който е необходим, тогава резултатите не се постигат.”

„Доменек не беше открит. Много играчи не можеха да говорят с него и това със сигурност беше моят случай. Инцидентът на Анелка си беше негов случай, подклаждан няколко седмици преди това.”

„Доменек ни повтаряше да оставим егото си настрани, но съм убеден, че самият той забрави да направи това”, заяви Уилям Галас.