Завръщането на Давид Луис в Челси определено беше най-значимата сделка в часовете непосредствено преди затварянето на летния трансферен прозорец. Интересното е, че докато медиите в Англия считат, че „сините“ са направили удар не само от финансова гледна точка, то във Франция уважаваният журналист Жулиен Лауренс заяви, че Пари Сен Жермен трябва да е доволен, след като се отървал от бразилеца.

Преди две години френският гранд брои 50 милиона паунда за бранителя, с което го превърна в най-скъпия защитник в историята на футбола. Вече на 29 години Луис се завърна на „Стамфорд Бридж“ срещу почти двойно по-ниска сума – 30 милиона британски лири.

Лауренс, който пише за столичното издание „Льо Паризиен“, заяви, че въпреки финасовата загуба, сделката е наистина добра за ПСЖ. „Преди всичко друго Луис винаги е представлявал слабо звено за клуба“, коментира журналистът.

„Всички си спомнят мача му срещу Барселона и как Луис Суарес на два пъти прокара топката между краката му в четвъртфинал от Шампионската лига. Той го унижи на „Парк де Пренс“. Давид Луис изобщо не подобри играта си, откакто напусна Челси. Възможно е дори той да е станал по-слаб футболист в сравнение с този, който беше преди 2 сезона.“

„ПСЖ си възвърна почти цялата сума за него. Те сега продадоха играч, който е с 2 години по-възрастен. Гледал съм го почти всеки уикенд, откакто Давид Луис дойде в ПСЖ. Трудно мога да си припомня четири мача, в които той се е представил наистина добре. Видяхме някои шокиращи неща от него.“

„В момента ПСЖ не може да повярва на късмета си. Може би първоначално са искали да го задържат, защото нямат много опции, ала след това се замислиха, че сумата е твърде добра, за да откажат“, добави Лауренс.