Френската футболна лига отказа да анулира мача между Аячо и Льо Авър, въпреки инцидентите с публиката по време на баража за Лига 1 през уикенда в Корсика. Жалбата беше от страна на Льо Авър, които поискаха резултатът да бъде анулиран.

Мачът завърши 1:1 в редовното време, 2:2 след продълженията, в които бяха показани четири червени картона. Домакините се нуждаеха от дузпи, за да спечелят с 5:3 и да стигнат до решителния мач за място в елита срещу Тулуза.

Безпрецедентно: Отложиха плейофа за Лига 2 след брутална фенска атака по буса на гостите

Лигата реши, че резултатът няма да бъде анулиран, но Аячо ще играе следващата си среща пред празни трибуни.

Напрежението стартира в петък, когато феновете на Аячо обстрелваха с камъни автобуса на Льо Авър, което наложи срещата да бъде отложена с два дни. От Льо Авър имат претенции за единия от червените картони, като твърдят, че Жан-Филип Матета от техния отбор е бил ударен от Фаиз Селемани при отбелязването на втория гол и с нищо не е бил виновен.

Също така Льо Авър се оплаква от грубо отношение към техния президент Венсан Волпе, който е бил блъснат по стълбите от лица с неизяснен статут на мача. Освен това, самата среща беше спирана на два пъти, тъй като публика на домакините нахлуваше на терена на стадион "Франсоа Коти".

Другата им претенция е, че треньорът на Аячо Оливие Панталони е бил изгонен от съдията с червен картон, но е наблюдавал дузпите от страничната линия без да му бъде напарвена забележка.

Така следващата и последна плейофна среща за място в Лига 1 между Аячо и Тулуза ще се играе утре в Монпелие при закрити врати./БТА