Плейофът във френската Лига 2 между Аячо и Льо Авър бе отменен в петък вечер, след като феновете на домакините нападнаха по ужасяващ начин автобуса на съперника преди първия начален сигнал.

Победителят от мача щеше да си осигури директен сблъсък за място в Лига 1 с 18-ия в елита Тулуза. Сега обаче не е ясно кога ще бъде определен съперникът на Тулуза.

Кадрите от инцидента показват как около 150 привърженици обстрелват с ракети и камъни автобуса на Льо Авър, който се опитва да пристигне на стадиона. Феновете изобщо не позволиха това да се случи като буквално барикадираха превозното средство за ужас на футболистите в него.

Според информациите един полицай е пострада, а една от бомбичките е повредила системата за управление, както и климатика.

"Играчите имат единствено желание да се приберат у дома", заяви треньорът на Льо Авър Освалд Таншо.

"Играчите са малко шокирани. Решението (да се отложи мачът) е логично, по отношение на време, подготовка, психологически условия, които не са налице. Това е валидно за нас, но и за играчите на Аячо. Това е ситуация без прецедент."

След инцидента, играчите на Аячо, облечени в пълна екипировка, излязоха от стадиона, за да се срещнат с играчите на Льо Авър, които обаче отказаха това.

Те останаха в автобуса си, чакайки ново превозно средство, за да ги отведе до летището.

"Мачът бе отменен и отложен, но още нямаме нова дата", заяви регионалния шеф на охраната Ксавиер Делару.