Футболистите на Франция се обединиха около мнението, че са изпуснали да победят Уругвай и изразиха своето съжаление. Те обаче се заканиха да се реабилитират на своите сънародници с победа срещу Мексико.

Ето, какво казаха част от звездите на „петлите”:

Йоан Гюркуф: През второто полувреме играхме малко по-добре, но като цяла не сме доволни и не е повод за гордост това 0:0. Опитах се да играя по цялата ширина в моята зона, но не се получи, не успяхме да изненадаме съперника. Имахме възможности, но не ги реализирахме. Сега ни предстоят нови два мача, които са много важни. Все пак смятам, че можем да ги спечелим. Но за цялата ни по-нататъшна кампания ние трябва да се постараем да вкараме ранен гол на Мексико и след това ще ни бъде по-лесно.

Бакари Саня: Уругвай има добри футболисти, но ние имаме повече класа. За съжаление не успяхме да направим малката крачка, която да ни даде предимство. Нека не започваме с драмите, а да се концентрираме за мача с Мексико. Ще дадем всичко от себе си и мисля, че ще победим.

Патрис Евра: По време на мача сменихме схемата на игра от 4-3-3 на 4-2-3-1, но не се получи. В последните 30 минути чувствах, че е дошло времето да отбележим гол, но ето, че не стана. Ако беше се получило, вероятно нямаше да бъде единственото попадение в мача.

Абу Диаби: Вярно е, че през по-голямата част от мача не успяхме да наложим волята си, но пък в последните 30 минути тотално доминирахме. Аз лично мисля, че играх добре, но няма как да бъда доволен, след като не спечелихме. Нивото на играта ни не беше лошо, но явно се нуждаем от още корекции, след като не сме спечелили. Уругвай има нападатели, които са много бързи, сменят местата си и това ги прави опасни, но не им позволихме да показват качествата си.