Уругвай и Франция завършиха наравно 0:0 във втория мач на Световното първенство. Двата състава последваха партньорите си от група А ЮАР и Мексико, които по-рано също взеха по точка. Така и четирите състава имат по една точка след първите срещи на Мондиал 2010, и равни шансове да продължат напред.

В прекалено мирен и скучен мач, Франция имаше по-добрите шансове за гол, а в края игра и с човек повече, но не успя да се възползва от възможностите си. Селекционерът на „петлите” Раймон Доменек пак съумя да изненада хората със състава си, макар да спази последното си решение да остави Тиери Анри на пейката. Всъщност, повече от любопитен бе фактът, че Франция стартира с почти същата единайсеторка от загубата от Китай в контрола преди седмица, като единствената промяна бе включването на Диаби вместо Малуда.

Сериозно се загуби на терена Франк Рибери, от когото се очакваше да поведе Франция, а най-деен през първото полувреме бе младият халф Йоан Гуркюф. Гову успя да сътвори страхотни пропуски и една голяма глупост, като спря хубава атака на тима си, играейки с топката в засада. Доменек стартира смените едва след 70-та минута, когато един по един на терена се появиха Анри, Малуда и Жиняк.

Уругвай разчиташе предимно на нападателите си Диего Форлан и Луис Суарес, и на добрата игра в отбрана на целия състав. Именно съсредоточеността в защита помогна на урусите да измъкнат точка от двубоя. С изключените на няколко шута на споменатите вече нападатели, идеите в атака липсваха, но точката може да се счита за успех, след като им се наложи да доиграят мача с 10 души.

Младокът Николас Лодейро поигра едва 18 минути, след като влезе на терена в 63-та минута като смяна на Игнасио Гонсалес. Лодейро направи два груби фаула в рамките на краткия си престой на тревата, и получи два жълти картона, които го изпратиха под душовете още в 81-та минута.

В оставащите десетина минути до последния съдийски сигнал Франция осъществи масиран натиск, тогава влезе в игра и Жиняк, но с умения и доза късмет, Уругвай съхрани вратата си суха и да се оттегли след първия ден на Световното с 0:0.

В следващите срещи от група А ЮАР играе с Уругвай на 16 юни, а Франция – с Мексико, ден по-късно.