Франция сериозно се изложи в борбата си за класиране на Световното първенство догодина. „Петлите” завършиха наравно 1:1 като домакини на Румъния и по този начин направиха страхотна услуга на Сърбия. „Плавите” не играха в днешния ден, но хиксът на Франция означава, че 3 мача преди края на квалификациите водят на именития си съперник с 4 точки и са фаворити за директно класиране на Световното.

Франция пък най-вероятно ще трябва да играе плейофи, чрез които да намери своето място в ЮАР.

Тиери Анри откри резултата за французите в 48-та минута но само 8 минути по-късно Жулиен Ескюди си отбеляза автогол и по този начин изравни статуквото на терена.

Селекционерът на Франция Реймон Доменек опита да промени развитието на мача, като пусна в игра Франк Рибери и Карим Бензема на местата на Жиняк и Гюркуф, но и този ход не помогна и в крайна сметка двата отбора поделиха по точка.

В другия мач от групата, който е без значение за класирането, Австрия победа Фарьорските острови с 3:1 след голове на Майерхофер (1’) и два на Янко (16’ и 59’ от дузпа). Почетното попадение за гостите вкара Олсен в 83-та минута.

Класиране в група 7:

1. Сърбия 7 мача, 18 точки

2. Франция 7, 14

3. Австрия 7, 10

4. Литва 7, 9

5. Румъния 7, 8

6. Фарьорски острови 7, 1