Кошмарът на Локомотив Пловдив в тазгодишното участие на тима в Лига Европа Страсбург продължава с колебливите си изяви във френския шампионат. Елзасците продължават серията без победа от началото на сезона, а сега я удължиха и с поражение, при това на своя стадион от Рен с 0:2. 

Клеман Грение даде аванс на бретанците малко повече от четвърт час след началото, в заключителните моменти на първата част домакините пропиляха дузпа чрез Жонас Мартен. М'Байе Нианг сложи край на интригата в двубоя с попадението си в 54-та минута. 

Този мач започна страхотно за играчите на Рен. Те поведоха при първата си опасна атака в 16-та минута, когато едно 50-метрово балонно подаване към Клеман Грение беше проспано от защитата и макар той да си скъси ъгъла при овладяването на топката, успя да изстреля истински снаряд, опъвайки мрежата зад стража за 1:0. 

Страсбург беше близо до изравняването пет минути по-късно, когато Нуно да Коща се озова на добра стрелкова позиция, но изпълнението му беше спасено по страхотен начин от вратаря. Битката продължи да е равностойна, но полека-лека домакините овладяха инициативата. 

И получиха най-голямата възможност да изравнят в 37-та минута, когато получиха дузпа. След дълги оспорвания и преглеждане на ситуацията с ВАР, все пак решението остана в сила и Жонас Мартен застана зад топката, но ударът му беше спасен от вратаря. 

Така почивката дойде при гол аванс за гостите, но малко след нея всичко приключи като интрига. В 54-та минута страхотен пробив на Амари Траоре завърши с пас за М'Байе Нианг, а неговият завършващ удар беше безпощаден и бретанците дръпнаха с 2:0. 

Тази развръзка окончателно пречупи устрема на домакините и те атакуваха безидейно до края на мача. Всичко за тях приключи окончателно в 84-та минута, когато Абдала Н'Дур получи втори жълт картон и всичко вече беше ясно. 

След тази развръзка Страсбург остана само с две точки от три мача и е в дъното на класирането. Рен пък, изненадващо или не, окупира върха на класирането с пълен актив от 9 точки след първите три кръга в Лига 1.