Капитанът на Франция Патрис Евра бе бесен на селекционера Раймон Доменек, който е забранил да бъде поднесено извинение на френските фенове, заради трагичното предаване на тима на Световното. Защитникът е ядосан и заради това, че остана на скамейката за последния мач с ЮАР, „без ясна причина”.

Франция отпадна, след като загуби последния си двубой с 1:2 от домакина на Мондиала. Евра бе един от шестимата футболисти, закотвени резерви от Доменек, след като отборът отказа да тренира в понеделник.

„Тази вечер е времето да поднесем своите извинения към френския народ, защото аз споделям цялата им мъка,” каза Евра. „Боли ме, защото трябваше още снощи да направим това извинение, но треньорът не ми позволи да го сторя като капитан.”

Патрис Евра обеща още, че „Франция ще научи истината”. За целта той ще даде специална пресконференция в следващите дни.

„Има причина за този провал, някои неща ще излязат на бял свят,” обеща бранителят. „Тогава, ако хората не искат на ни простят, поне ще знаят истината.”

Евра добави, че целият отбор няма да вземе пари за участието си на Мондиала, заради преживения срам. „Ще разкажа за всичко, което преживях като капитан на този отбор. Цяла Франция трябва да получи обяснение за този провал. Не е сега времето да го дадем, аз лично ще го направя скоро.”

Французите се прибират в родината си утре, а Евра обеща разкритията преди края на седмицата.