Френският полузащитник Алу Диара заяви, че остава верен на Бордо, въпреки сериозния интерес от страна на Олимпик Марсилия. „Щастлив съм в Бордо,” сподели Диара пред lequipe.fr. „Разбирам се със съотборниците си, и ще продължа да защитавам тези цветове. Няма нещо, от което да не съм доволен тук.”

Въпреки че бе част от провала на Франция на Мондиал 2010, Диара е сигурен и в друго, – че някой ден отново ще играе за националния отбор. Новият селекционер Лоран Блан не повика нито един от футболистите, играли в ЮАР, но халфът смята, че с изявите си пак ще заслужи повиквателна.

„Не съм говорил с никой от националния отбор, откакто сме се завърнали,” призна Диара. „Беше лош момент, но продължаваме напред. Треньорът ме познава, знае какъв съм, и аз приемам решението му да ме остави извън състава. Това е нормално. За мен също е добре, защото не съм на 100% готов.”

„Всичко зависи от това, което иска новият треньор, но да забрави 23-мата от Световното в дългосрочен план може да се отрази зле на Франция. Честно казано, просто искам да продължа напред, и очаквам септември и следващите повиквателни за националния отбор,” завърши Алу Диара.