Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан изрази своето раздразнение от слабата продукция на своите възпитаници в световните квалификации.

Снощи „петлите“ завъртяха 0:0 при гостуването на Грузия и сега изостават с 3 точки от световния и европейски първенец Испания. Медиите в страната очаквано се нахвърлиха върху Карим Бензема, който няма гол за родината си от над 20 часа футбол, ала Дешан не смята, че само нападателят на Реал Мадрид е виновен за равенството.

„Бензема не е проблемът. Аз имам 11 проблема, 11 избора, които правя всеки път, когато играем“, отсече специалистът.

„Бензема може и да е в тази зона, но това дали ще вкара зависи от хората, които са около него. Окуражавам ги да си говорят. Бензема се оплака от липса на комуникация на терена. Не се тревожа, но ако има такова нещо, е хубаво да се подобрим.“

„Бензема и Жиру могат да играят заедно, но и двамата не играят в схема 4-4-2 в клубовете си. Ще трябва време. Дали това е най-слабият френски национален отбор? Никога не бих могъл да дам такава оценка. Не сравнявам генерациите. Ще направя решения в името на доброто за отбора, а не като санкция. Имам някои идеи, но не и вълшебен цяр“, завърши Дешан.