Отборът на Пари Сен Жермен показа, че няма няма конкуренция във френския шампионат и записа втора победа над намиращия се в отлична форма тим на Олимпик Марсилия в супердербито на Лига 1.

Възпитаниците на Лоран Блан се наложиха с 2:1 само, за да увеличат преднината си на върха в класирането на 24 точки пред втория Монако. Загубата пък бе първа за марсилци в последните 11 мача за първенство

Двубоят на „Стад Велодром“ започна по отличен начин, като резултатът бе открит още във втората минута. Обичайно заподозреният Златан Ибрахимович отново се оказа на точното място и изведе своите напред. Максуел получи топката по лявото крило, напредна добре и пусна успореден на голлинията пас към Ибрахимович, а за шведа не представляваше трудност да се разпише от близко разстояние.

Голът на шведа бе най-бързия в дербито между двата тима от далечната вече 1985 година.

Силното начало на парижани обаче не стресна домакините от Марсилия и възпитаниците на старши треньора Мичел се впуснаха в неспирни атаки, принуждавайки своя противник да се брани.

В 10-ата минута, при една от контраатаките за тима на Лоран Блан, Анхел ди Мария излезе на чиста позиция отляво, но ударът му облиза далечната греда на вратата.

Пет минути по-късно дойде и първата добра възможност за Марсилия. Реми Кабела пробва далечен шут, който обаче попадна в целта. Последва нова възможност за домакините, този път създадена от Джа Джадже, но и неговият удар бе спасен от стража на гостите.

Резултатът в мача бе изравнен в 26-ата минута, а в голмайстор за Олимпик се превърна един от най-активните в състава Реми Кабела. Халфът на марсилци пое топката в собствената си половина и след като пробяга повече от половината терен, стреля силно, успявайки да изненада Трап, който не успя да се намеси подобаващо.

До почивката домакините пропуснаха още няколко възможности, като най-чистото положение бе дело на Миши Батшуай, който след изпълнение на корнер бе оставен непокрит, но ударът му бе избит от голлинията от Максуел.

Второто полувреме започна по подобие на първото и още в началните минути двата тима започнаха да търсят гола. Н'куду пропусна пропусна за домакините, преди в 54-ата минута Орие да пропилее отличен шанс за ПСЖ. След пробив отдясно, Орие реши да търси комбинация със свой съотборник, въпреки че имаше добра възможност да стреля. В крайна сметка бранител на Марсилия успя да избие топката.

Пропускът на вечерта обаче дойде след час игра и бе дело на звездата на гостите Ибрахимович. Шведът получи топката на границата на малкия пеналт, но този път ударът му бе изключително разочароващ и неточен. 

Гостите от столицата все пак взеха своето и успяха да се поздравят с крайния успех. Анхел ди Мария вкара победния гол за ПСЖ в 71-ата минута след асистенция на Златан Ибрахимович. Шведът получи отдясно, финтира вратаря на домакините, който излезе неразчетено напред и пусна към Ди Мария. Аржентинецът отигра положението по великолепен начин, залъгвайки защитника пред себе си, че ще шутира, освободи се и с лекота прати топката в мрежата за 2:1.

В самия край на срещата домакините имаха възможност да изравнят чрез Н'Куду, но ударът му по диагонала мина покрай далечния страничен стълб.

Така ПСЖ добави нови три точки към актива си, докато Марсилия записа едва втората си загуба в последните 15 шампионатни мача. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS