Бившият играч на Арсенал Абу Диаби все още не е в състояние да запише официален дебют за новия си клуб Олимпик Марсилия. Халфът се завърна в родината си през лятото, но още е контузен. 

Бившият национал получи прозвището Стъкления по време на престоя си при "артилеристите", защото получи над 55 контузии по време на 9-годишния си престой при тях. Заради постоянните травми той не получи удължаване на договора през юли и си тръгна като свободен агент. 

Макар и контузен, от Олимпик Марсилия решиха да подпиша с него и се очакваше той да направи дебюта си едва днес в мача с Каен за Купата на Франция, цели шест месеца след трансфера си. Но се оказва, че все още има дребни проблеми, които му пречат да играе. 

Абу Диаби ще бъде извън терените в следващите три седмици, като през това време ще трябва да навакса изоставането си във физически план от останалите си съотборници. Затова наставникът Мичел няма да го ползва поне до края на януари. 

"Диаби не е готов и няма да бъде в състояние да играе с тима в следващите три седмици. Надявам се това да е последният път, в който ви отговарям на въпрос по тази тема", сподели Мичел.