Легендарният френски треньор Ги Ру похвали трансфера на Абу Диаби в Олимпик Марсилия и описа бившия си подопечен като истински подарък за френския футбол.

29-годишният опорен халф напусна Арсенал това лято и трябваше да избира между офертите на „финикийците“ и Уест Бромич Албиън.

В крайна сметка изборът на Диаби бе в полза на Олимпик, а Ги Ру, който го е тренирал в Оксер преди години, смята, че южняците може да са направили истински трансферен удар.

„Това може да се окаже най-голямото попадение на Марсилия от дълги, дълги години насам“, каза бележитият треньор, който не обръща особено внимание на изпъстрената с тежки травми кариера на Диаби.

„Това е огромен подарък за френското първенство. Диаби е фантастичен футболист – много е дисциплиниран и има приятен хаактер. През последните години Франция не може да произведе играчи с талант като неговия.“

Диаби има 16 мача за националния отбор на родината си, а също и над 180 двубоя за Арсенал. През последните два сезона обаче той успя да запише участие в едва 2 срещи.