Бившият селекционер на френския национален отбор Раймон Доменек отправи сериозна критика към нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема.

Снощи въпреки успеха на „петлите“ с 3:1 над Грузия юношата на Олимпик Лион на няколко пъти си навлече гнева на феновете с неумението си да завърши успешно не една и две атаки. Футболистът на „белия балет“ вече 929 минути няма гол за родината, а допълнително влоши положението си, след като публично отказа да пее химна на страната.

Доменек, който преди време призна, че е избирал титулярите си в зависимост от зодиака, не спести негативните оценки по адрес на Бензема. „И друг път съм го казвал: Бензема за пореден път доказа, че е безполезен, а Рибери все още е непостоянен. Така беше и преди“, написа в наставникът в „Туитър“.

„(Матийо) Валбуена и (Блейс) Матуиди със сигурност ще играят срещу Испания. Рибери също. Жиру създаде много положения. Аз също се опитах да го налагам, пробвах да му намеря място. Партньорството му с Бензема може и да се получи“, заключи Доменек.