Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас публично призна за неуспеха си в опитите да ангажира Жозе Моуриньо за треньор. Французинът лаконично обясни ситуацията, като подчерта дебело, че португалският специалист вече „е избрал друг клуб”.

Последните дни бяха турбулентни за „хлапетата”, които се разделиха с досегашния си наставник Силвиньо. Той беше доведен по препоръка на новия спортен директор и клубна икона Жуниньо Пернамбукано, като до този момент нямаше друго назначение нито в младежкия, нито в юношеския футбол.

След серия от 7 мача без успех в първенството Олас показа готовност да поправи собствената си грешка, като след отказа на Моуриньо загатна за няколко варианта, върху които се концентрира.

„С Моуриньо разменихме няколко ласкателни текстови съобщения. Беше приятно за всички. Той не прие нашето предложение да се срещнем, тъй като вече е избрал друг клуб”, коментира босът. „Следващият ни треньор ще бъде колективно решение, но последната дума ще бъде на Жуниньо. Има списък, някои имена в него вече излязоха в пресата, но списъкът не е дълъг. Нямаме намерение да поднасяме изненади. Ако има нещо, което знам за футбола, то е, че не знам нищо. В тази игра няма окончателна реалност. Дали според вас наставникът трябва да е опитен и да познава Лига 1? Моето мнение най-вероятно е същото като вашето. По отношение на треньорския щаб също не отхвърляме нищо. Жерал Батикул (временният наставник и доскорошен помощник на Силвиньо – б.р.) разполага с уникални качества, той е един непрекъснат извор на удовлетворение. Като временен треньор той ще има пълната ни подкрепа.”

„Силвиньо не го познавах преди Жуниньо да ми каже за него. Нямам интерес да назначавам спортен директор и наставник само за да задоволя феновете. Защитният стил, който той предложи, доведе до дестабилизиращ ефект по отношение на обичайно атакуващата игра на Лион. Допуснахме грешка, но по-общ план никога не сме повтаряли свои грешки.”

„До края на календарната година ни остават 10 мача, в които да върнем нещата в ред. Уверени сме от футболна гледна точка. Разбира се, трябва сериозно да наваксваме, но ще реагираме бързо. Намираме се на 7 точки от топ 3 в класирането, а целта е да бъдем обратно там след тези 10 мача. Определено сега изоставаме, но нищо драматично не се е случило”, добави Олас.