Ръководството на Олимпик Лион обяви, че е стартирало процедура по прекратяването договора на треньора Силвиньо. Временно тренировките ще се водят от неговия досегашен асистент Жерал Батикул.

Очевидно това е резултатът от днешната кризисна среща на директорския борд, който се събра след разочароващото 0:1 от Сент Етиен през уикенда, което дойде вследствие на гол в 90-ата минута. Миналия сезон Лион завърши на трето място в Лига 1, но през настоящия сезон няма победа в 7 мача и се намира на удивителното 14-о място във временното класиране. Единственото головата разлика не позволява на „хлапетата” да се озоват в зоната на изпадащите.

През май Силвиньо беше обявен като заместник на Бруно Женесио, ала експериментът с бившия играч на Барселона не сработи и той си тръгва след само 9 срещи начело. Той беше посочен от клубната легенда и настоящ спортен директор Жуниньо, който със сигурност също ще обере немалко негативи за неблагоприятното начало на сезона.

„Олимпик Лион реши да задейства процедура, която може да доведе до прекратяването трудовия договор на г-н Силвио Мендес Кампо Жуниор. В хода на тази процудера тренировките ще бъдат водени от г-н Жерал Батикул под наблюдението на спортния директор Жуниньо”, гласеше уведомлението в „Туитър”.