Бордо излезе на четвърто място във Франция след втори успех над Тулуза в рамките само на четири дни. Бордо надви съперника си с 2:1 като домакин и повтори успеха си за Купата на Лигата от 28-и октомври, когато победи с 3:1. За домакините това е втори успешен двубой, след серията от три срещи без победа в шампионата.

Бордо вече има 21 точки в актива си и е само на две точки от третия във временното класиране Лион. За гостите от Тулуза пък поражението е четвърто поредно. Отборът е на 14-а позиция в подреждането с 14 точки.

И трите попадения в двубоя паднаха през второ полувреме. Бордо можеше да открие още през първата част, но в 22-ата минута Диего Контенте стреля вдясно от целта. Гостите също имаха своя шанс в 32-ата минута, когато след удар на Павле Нинков топката прелетя над вратата на Бордо.

В 36-ата минута домакините създадоха нова добра възможност пред вратата на съперника, като Грегъри Сертис стреля от около 40 метра отляво, но високо от пряк свободен удар.

Първото попадение падна в 52-ата минута, когато Марк Бланус откри за 1:0 в полза на Бордо след хубав шут в долния десен ъгъл, възползвайки се от удобен пас с глава на Томас Туре.

Само 11 минути по-късно Бордо увеличи аванса си, след попадението на 21-годишния уругваец Диего Ролан за 2:0 в 63-ата минута. Той реализира с глава от центъра на наказателното поле, след подаване на Ярослав Плашил.

Гостите успяха да намалят в 68-ата минута с гол на Алексадър Пешич, който стреля от близко разстояние след асистенция на Мартин Брайтуайт.

Бордо можеше да вкара още един гол в 77-ата минута, когато Ярослав Плашил застраши противниковата защита, но изстрелът му бе блокиран.