Бордо спечели с 1:0 срещу гостуващия Брест и прекъсна поредица от три успеха на съперника в шампионата. Хатем Бен Арфа вкара единственото попадение в 84-ата минута със силен удар от десния ъгъл на наказателното поле. Бордо е десети с 19 точки, а Брест е с точка по-малко на следващата 11-а позиция.

В друг мач от кръга Анже се наложи над гостуващия Лориен с 2:0 в среща от 13-ия кръг на френското футболно първенство. Така възпитаниците на Стефан Мулен записаха първа домакинска победа от края на септември след три неуспешни мача на собствен терен, а с актив от 22 точки се изкачиха на седмото място в класирането. Лориен пък допусна четвърта поредна загуба, като записа и шести последователен мач без отбелязан гол, с което падна на предпоследната позиция с 8 точки.

Анже повече още в десетата минута, когато Анжело Фюлжини се измъкна в дясно в пеналта и преодоля вратаря Пол Нарди. В шестата минута на добавеното време резервата Пиерик Капей оформи успеха на празна врата след отлична асистенция от ляво на Джими Кабо.

В третия мач по същото време Страсбург разгроми домакина Нант с 4:0 и се измъкна от зоната на изпадащите. Момчетата на Тиери Лорей прекъснаха серия от четири срещи без успех и с 10 точки вече заемат 17-ото място.

Димитри Лиенар откри от дузпа след четвърт час игра, а Хабибу Диало усвои след малко повече от половин час с удар отблизо. Лиенар центрира от корнер, Диало засече с глава, вратарят Албан Лафон успя да избие, но сенегалецът направи добавка за 2:0. Людовик Ажорк направи резултата класически от втора дузпа в 78-ата минута, а резервата Кевин Зохи оформи успеха пет минути по-късно с изстрел по тревата от десетина метра след подаване от ляво на Ажорк.

В последния мач от 16:00 часа Дижон и Сент Етиен не успяха да си вкарат попадение и завършиха при резултат 0:0.