Бордо тъкмо беше вперил поглед към върховете във френския футбол и навлезе в черна серия. А тя продължава вече четвърти мач. В него "жирондинците" не успяха да победят и борещия се за оцеляване Каен, при това на своя стадион. 

Битката на "Стад Атлантик" завърши без отбелязани голове, което беше по вкуса именно на гостите. Те бяха дошли, за да измъкнат поне нещо от това тежко гостуване и със сигурност си тръгват доволни от постигнатото. 

Иначе домакините направиха всичко по силите си да изтръгнат успеха. Но не бяха точни в ударите си към противниковата врата. Отавио и Серхи Паленсия направиха пропуски за Бордо, докато един от редките шансове за Каен пропиля Адама Мбенг в самото начало на битката. 

Но чак толкова чисти положения преди почивката нямаше и двата тима се оттеглиха на почивка при съвсем заслужено нулево равенство. След подновяването на играта "жирондинците" продължиха да атакуват, но правиха пропуск след пропуск. 

Най-чистият от тях дойде в самия край на двубоя. В продължението на срещата Никола дьо Превил можеше да се превърне в големия герой за домакините. Той получи страхотен пас в наказателното поле отляво и отправи мощен удар точно до гредата, но вратарят изби и спаси точката за Каен. 

Така след тази развръзка Бордо се свлече до 10-та позиция с 16 точки и вече четири мача не знае какво е победа. Каен пък се измъкна от опасната зона и вече е точно над чертата със своите 12 точки и диша малко по-спокойно.