Отборът на Бордо постигна трета поредна победа в шампионата на Франция. В среща от 24-ия кръг „жирондинците” се наложиха с 2:0 като гост на Страсбург.

Хората на Густаво Пойет си свършиха работата с ранни попадения във всяко от полувремената. В 3-ата минута на мача те имаха доста късмет да открият, след като младият Мартен Терие открадна топката от защитник и изскочи сам срещу вратаря отляво. Стражът Бингору Камара се намеси и отрази, а при последвалия опит на негов съотборник да изчисти топката срещна тялото на Юнус Санкаре, описа невероятна парабола и тупна в мрежата – 0:1.

Вторият гол на Бордо беше далеч по-добре изработен. Гостите хванаха Страсбург на контраатака, а Никола дю Превил чудесно разпредели надясно към Гаетан Лаборд. 23-годишният французин пое в наказателното поле и стреля отсечено по диагонала, препарирайки Камара за 2:0.

Бившият футболист на Лудогорец Джонатан Кафу не попадна в групата за Боордо.

Във временното класиране хората на Пойет се изкачиха до 8-ото място с 32 точки. Седмият Ница се намира само на 2 пред тях, след като допусна втора поредна загуба – 0:1 от Тулуза. С 34 пункта е и 6-ият Монпелие.

Страсбург е 14-и с 27 пункта, само  2 над опасната зона.

Лига 1, 24-и кръг, резултати от събота:

Лил – Пари Сен Жермен 0:3

Амиен – Сент Етиен 0:2

Монпелие – Анже 2:1

Ница – Тулуза 0:1

Страсбург – Бордо 0:2