Отборът на Пари Сен Жермен постигна 20-ата си победа в Лига 1 от началото на сезон 2017/2018. В 24-ия кръг на френското първенство парижкият гранд се наложи с 3:0 при гостуването срещу Лил.

Победата не дойде съвсем лесно, като през цялото първо полувреме домакините се справяха. Тогава обаче съдиите не уловиха засадата на Юли Берчиче и оттам всичко тръгна зле за „кучетата”.

Голът на баския футболист падна в добавеното време, когато Неймар опита извеждащ пас над защитата към нахлуващия от втора линия Хавиер Пасторе. Аржентинецът бе в редовна позиция при в мига паса, който сетне рикошира и попадна у Берчиче. Левият краен защитник стреля мигновено по диагонала и от 11-12 метра порази вратата. Проблемът бе, че в същия миг, когато защитата на Лил внимаваше за Пасторе, Берчиче се намираше на поне 3 метра в засада. Това не бе забелязано от съдиите и така ПСЖ поведе с 1:0.

След почивката Лил направи някакъв опит за домакински натиск. В 49-ата минута Анвар Ел-Гази стреля много опасно от пряк свободен удар и вратарят Алфонс Ареола трябваше да впрегне всичките си сили в спасяването.

В 55-ата минута Неймар можеше да се разпише с изстрел от границата на наказателното поле, като този път бе ред на Майк Менян да отразява. Стражът на Лил се справи блестящо и в 61-ата, когато Единсон Кавани стреля с глава след центриране от корнер.

Менян нямаше избор, освен да капитулира в 77-ата минута, когато Неймар изпълни перфектен пряк свободен удар. Топката бе заложена във вътрешността на дъгата, а бразилецът шутира безмилостно в горния десен ъгъл за 2:0.

Три минути преди края на редовното Джовани Ло Селсо се отчете с друг фамозно изпълнение. Аржентинецът получи топката от Ласана Диара, напредна към дъгата и оттам нанесе малко очакван прехвърлящ изстрел. Менян бе хванат тотално неподготвен и само изгледа как топката влита под лявата сглобка за крайното 3:0.

С този успех ПСЖ събра 62 точки на върха в класирането на Лига 1 и запазва преднината си от 11 точки пред втория Олимпик Марсилия. Лил заема незавидното 17-о място с 25 точки, като е само на точка пред 18-ия Троа, който ако спечели утрешното си домакинство срещу Нант, ще прати „кучетата” под чертата.