„Тази вечер изпитах голямо удоволствие, като гледах как играе Франция. Вкарахме два гола, но можехме да вкараме повече. Прогресираме, не всичко е перфектно, но играчите се убедиха, че имат потенциал,“ заяви старши треньорът на „петлите“ Лоран Блан, след убедителната победа над Украйна.

„Всеки мач има своята истина. Тази вечер бяхме по-добри от отбора на Украйна и Бог знае, че това не беше лесно, защото отборът на Украйна имаше цял един стадион зад себе си," добави той.

„Бяхме разучили много добре украинския отбор, и знаехме, че оставят много свободни пространства. Те обичат да играят футбол, но не са балансирани добре, и ние се възползвахме от празнините. Ние от своя страна имаме бързи играчи, Менес е един от тях. Ние бяхме наясно с качествата му, че е много добър, и му трябва само да понатрупа самочувствие. Щом това стане, ще ни покаже пълната си класа. Днес направи отличен мач,“ похвали Блан своя възпитаник.

Това бе първа победа на Франция от шест години насам в голямо първенство, и Блан се надява да е само началото на нещо голямо. „Много сме щастливи. Шест години са много време. Надявам се, няма да чакаме още шест години за следващата победа. В такъв случай няма да съм тук да говоря с вас, защото ще съм отдавна уволнен,“ пошегува се младият треньор.