Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан заяви, че играчите му все още се измъчват заради отпадането си в четвъртфиналите на Шампионската лига. Според него разгромния успех с 6:0 над Каен в 34-ия кръг на Лига 1 може да облекчи разочарованието.

Френският шампион напусна турнира на големите след два мача срещу Манчестър Сити, в които англичаните постигнаха 2:2 в Париж и победа с 1:0 у дома. Въпреки че ПСЖ отнесе Каен след рецитал на Златан Ибрахимович, Блан не си прави илюзии каква е атмосферата в съблекалнята.

„Ние направихме това, което искахме. Казах мнението си на играчите, а те са съгласни с мен – разочарованието от отпадането в Шампионската лига все още е тук и се борим с него“, каза Блан.

„Най-добрият начин за това е да се готвим през седмицата за двата важни мача, които ни предстоят. Това няма да изличи нищо, но поне ще си върнем удоволствието от победите.“

„Не знам какво ще се случи срещу Лориен (финал за Купата на Лигата – б.р.) и Лил (финал за Купата на Франция – б.р.), но смятам, че имаме голям шанс да се представим добре, а за целта трябваше да победим Каен“, допълни френският тактик.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS