Суперзвездата на Златан Ибрахимович отново беше главното действащо лице за Пари Сен Жермен в двубоя им срещу Каен от 34-ия кръг на Лига 1. Шведът се разписа на два пъти в мача, който приключи при 6:0 в полза на шампионите, с което подобри пореден рекорд, откакто се подвизава на „Парк де Пренс“.

Това бяха голове №31 и №32 за тарана, а това официално прави кампания 2015/2016 най-силната за 34-годишния ветеран. В предишните си три сезона той реализира последователно 19, 26 и 30 попадения, а първият му гол днес имаше и друго, дори по-голямо значение. С него Ибракадабра се превърна в първия играч от 40 години насам, който вкарва над 30 попадения в рамките на един сезон в Лига 1. Последният такъв беше Карлос Бианки, който отбеляза 37 гола – пак за ПСЖ – през 1977/1978.

Шоуто на Златан стартира още в 12-ата минута, когато Анхел ди Мария открадна топката пред наказателното поле на Каен и я остави за капитана си. Ибрахимович не се поколеба да стреля, топката мина през краката на защитник и изненада неприятно вратаря Реми Веркутр – 1:0.

ПСЖ удвои аванса си с маркова атака в добавеното време на първата част, когато Ибра даде първата от двете си асистенции в мача. Играчите на Лоран Блан показаха страхотен преход от защита в нападение и шведът получи отляво в наказателното поле. Той се обърна и с премерен пас по тревата пусна за Блейз Матюиди, който с мощен изстрел в близкия ъгъл разстреля вратаря – 2:0.

След паузата ситуацията на Каен бързо стана катастрофална. В 49-ата минута Матюиди намери Единсон Кавани по страхотен начин и уругваецът покачи до 3:0, а само три минути по-късно Ибрахимович подаде чудесна топка на Ди Мария и аржентинецът направи 4:0.

В 56-ата ПСЖ уби всякаква интрига с второто попадение на Златан в мача, а четвърт час преди края Максуел оформи окончателните измерения на разгрома.

Така на първото място парижани вече събраха 86 точки, докато Каен записа трета поредна загуба и четвърта в последните си 5 шампионатни мача. Тимът на Патрис Гаранд заема 9-ата позиция с 46 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS