Българската звезда Димитър Бербатов със сигурност напуска Монако. Медиите във Франция са категорични, че благоевградчанинът няма да получи оферта за подновяване на договора и става свободен агент от 1 юли. 

Ако това се окаже факт и "монегаските" го пуснат да си ходи, българинът има варианти за продължаване на кариерата си. Според изданието Clubcall, той е получил две официални оферти за следващия сезон. 

И двата отбора с амбиции за подписа му вече са известни в публичното пространство у нас. Става въпрос за елитните английски клубове Борнемут и Уест Бромич Албиън. Въпросът е дали на Бербо отново му се играе в Англия. Там той е носил екипите на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. 

Все пак мъждука някаква надежда, че в последния момент може да има промяна и Монако да предложи нов договор на българина. Миналия сезон той преподписа точно преди последния кръг на шампионата. 

Тогава обаче цяла пролет индикациите бяха, че шефовете на "монегаските" го искат в тима си, докато сега такива няма. Освен това, за следващия сезон тимът от Княжеството ще е ограничен със състав от само 22-ма футболисти в евротурнирите заради финансовия феърплей и всичко това сочи за раздяла с българина.